WK WIKF 2019 – Londen

Van 20 tot 22 september ging in Londen het Wereldkampioenschap WIKF Karate door.
In het totaal namen 22 landen hieraan deel. Vanuit onze club werden Lien Marguillier en Angela Raskin geselecteerd om België te vertegenwoordigen.

Lien deed mee bij de Kata Junioren meisjes.
Met een totaal van 19 deelneemsters uit diverse landen zat zij in een sterke poule. Na de eerste ronde stond ze op een gedeelde tweede plaats.
In de finale deed ze een zeer sterke Kata Basai waardoor ze in haar categorie Wereldkampioen werd.

Angela begon bij de dispcipline Kata met de verplichte kata Pinan Nidan en stond toen al op de eerste plaats.
Ook haar finale-kata Pinan Sandan was zeer sterk en zij werd dan ook verdiend Wereldkampioen in deze discipline.
Bij het kumite heeft ze ook flink gevochten en behaalde hier de bronzen medaille.

Club Tomodachi is dan ook fier op onze twee Wereldkampioenen.