Foto’s: Nacht van de Truiense sporter 2019

Op vrijdag 22 november 2019 vond de jaarlijkse ‘Nacht van de Truiense Sporter’ plaats.
Ook Karateclub Tomodachi had een aantal kampioenen van het voorbije sportseizoen te vieren. Als eerste werden de individuele prestaties vermeld.

Daarbij kwamen onze volgende karateka’s aan bod:

  • Mirthe Mommaerts: Provinciaal Kampioen Multistijl Kumite Preminiemen;
  • Lien Marguillier: Wereldkampioen WIKF Kata junioren, Belgisch kampioen Wado Kata junioren, Provinciaal kampioen Multistijl Kata junioren;
  • Angela Raskin: Wereldkampioen WIKF Kata, Belgisch kampioen Wado Kata en Kumite, Vlaams en Provinciaal Kampioen Kata en Kumite Pupil met een speciale vermelding voor haar bronzen medaille Kumite -10 jarigen op het WK in Londen.

Angela werd ook reeds in Zoutleeuw en Landen gevierd.
Omdat ze bij onze club ingeschreven is onder de afdeling Zoutleeuw mocht zij daar het podium betreden om gehuldigd te worden en ook in haar woonplaats Landen werden haar prestaties gevierd.

In de rubriek van de kampioenenploegen kwamen onze dames van de team Kata -14 jaar aan bod:
Angela Raskin, Mirthe Mommaerts en Pauline Jans werden samen Provinciaal Kampioen.

Bij de speciale trofeeën was Lien genomineerd als sportvrouw van het jaar samen met Nina Derwael en Britt Herbots. Lien heeft deze nominatie niet kunnen verzilveren en moest de titel aan een sterke Nina laten.
De stad Sint-Truiden had wel nog een speciaal cadeau voor Lien in petto als felicitatie voor haar wereldtitel in Londen.
Bij deze bedankt Sint-Truiden.

Als afsluiter had de stad St-Truiden ook nog een filmpje gemaakt over
Lien als introductie voor haar nominatie voor Sportvrouw van het jaar.
Hiervoor werd er maandag op training een filmpje opgenomen door Belgium Media.
Het resultaat was heel fijn. Met dank aan onze andere leden die het filmpje nog mooier maakten door hun verschijningen 🙂

Na de viering van de kampioenen was er nog een hapje en een drankje waarbij onze club zeker ook zijn duit in het zakje gedaan heeft voor de sfeer en gezelligheid.
Als geweldige afsluiter hebben we met onze club nog een prijs gewonnen met de clubbingo zodat we een aardig extra centje hebben om in onze werking te steken en zo werd het zeker een geslaagde avond.

Nog eens een dikke proficiat aan al onze kampioenen en bedankt aan de andere aanwezige clubleden.

Bedankt stad Sint-Truiden voor de gezellige avond.