Foto’s: Beker van Kortenberg – 16 nov 2019

Op zaterdag 16/11/2019 was het de Beker van Kortenberg. Een wedstrijd ideaal voor de karateka’s die een eerste keer kennis willen maken met kata wedstrijden. Ook bij ons waren er een paar kampers voor wie het de eerste keer was dat ze op de mat stonden om een wedstrijd te lopen.
Dit zorgde voor wat extra stress. Dus alvast een dikke proficiat voor Bianca en Inaya voor de moed.
We hadden 8 deelnemers.

Bianca deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd en heeft een goede krachtige kata gelopen maar jammer genoeg nipt met met 2-3 vlagjes verloren.
Ook in de herkansing heeft ze nipt 2-3 verloren.

Maxime heeft ook een goede kata gelopen en nipt 2-3 verkoren en jammer genoeg geen herkansing meer mogen doen.

Pauline had pech met de loting en kwam meteen uit tegen een heel sterke tegenstander en heeft jammer genoeg geen herkansing meer kunnen doen.

Voor Inaya was het ook de eerste keer dat ze aan een wedstrijd deel nam en dat zorgde wel voor wat stress. Ze heeft haar eerste wedstrijd gewonnen en de volgende verloren maar een heel goede kata gedaan in de herkansing wat haar een bronzen medaille opleverde.

Anissa heeft een hele sterke kata laten zien en na het doorlopen van verschillende rondes stond ze in de finale. Hoewel het de eerste keer was dat ze in de finale stond heeft ze haar goede prestatie verder kunnen zetten en het goud kunnen bemachtigen.

Lotte heeft haar voorrondes op overtuigende wijze gewonnen en ook voor haar was het de eerste keer dat ze een finale moest lopen. Ook zij kon de zenuwen onder controle houden en het goud bemachtigen.

Angela en Mirthe hebben al wat meer wedstrijdervaring en hebben deze gebruikt om eveneens hun voorrondes op overtuigende wijze te winnen. Ook in de finale lieten ze zich niet van de wijs brengen en konden ze het goud bemachtigen.

Een dikke proficiat voor alle deelnemers en bedankt aan de supporters voor de aanmoedigingen.